Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

С НАЧАЛА 2024 ГОДА В САНКТ-ПЕТЕРБУРГЕ ИССЛЕДОВАНО 140 ПАРТИЙ КАКАО-БОБОВ

11 июля отмечается всемирный День Шоколада. В преддверии праздника эксперты Санкт-Петербургского филиала ФГБУ «Центр оценки качества зерна» подсчитали количество протестированных в лаборатории какао-бобов.

Испытательной лабораторией Санкт-Петербургского филиала ФГБУ «Центр оценки качества зерна» с начала 2024 года исследовано 140 партий какао-бобов. Основными заказчиками какао-бобов на подтверждение показателей качества являются импортеры и предприятия пищевой промышленности. Бобы какао чаще всего импортируют из Кот-д’Ивуара и Ганы, говорится в сообщении.

Показатели качества какао-бобов в нашей стране регламентируются ГОСТ 32615-2014 «Какао-бобы. Технические условия», ГОСТ 108-2014 «Какао-порошок». В соответствии с ними продукцию исследуют по органолептическим показателям (запах и вкус должны быть свойственными для какао-бобов), на отсутствие посторонних примесей и живых насекомых и т. д.

Кроме того, какао-бобы проверяют и на соответствие Техническому регламенту Таможенного союза «О безопасности пищевой продукции» ТР ТС 021/2011 на безопасность — токсичные элементы (свинец, мышьяк, кадмий, ртуть); остаточные количества хлорорганических пестицидов (инсектицидов) (гексахлорциклогексан (ГХЦГ) α, β, γ-изомеры и дихлордифенилтрихлорметилметан (ДДТ) и его метаболиты); микотоксины (афлатоксин В1).

FruitInfo

Picture background

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.