Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

КИТАЙСКИЕ УЧЕНЫЕ СОЗДАЛИ СОРТА ЯБЛОК С ВЫСОКИМ СОДЕРЖАНИЕМ ФЛАВОНОИДОВ

Команда ученых, которую возглавляет профессор Сюесен Чен, из Шаньдунского аграрного университета получила национальную премию Китая за разработку технологии создания новых сортов яблок.

При разработке новых сортов в качестве родительских форм использовались местные дикие яблони, сорт Ред Фуджи (Red Fuji), а также зародышевая плазма с высоким содержанием флавоноидов CSR6R6 из сортов Гала (Gala), Фуджи (Fuji) и других. Таким образом вывели 4 новых сорта яблок с красной и розовой мякотью – Xinghong, Fuhong, Meihong и Manhong.

Новые сорта яблок имеют кисло-сладкий вкус, но фрукты сорта Meihong, который разработчики еще назвали Sweet Red, отличаются более высоким содержанием сахара, поэтому кисловатый привкус почти отсутствует.

Новая линейка сортов внесет разнообразие в ассортимент красных яблок в азиатских странах. Ожидается, что через три-четыре года новые сорта яблок будут официально представлены на азиатском рынке.

FruitNews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.